öppnas i ett nytt fönster
PRESSMEDDELANDEN 18 oktober 2021

Apple presenterar HomePod mini i nya starka och uttrycksfulla färger

HomePod mini bjuder på imponerande ljud, fungerar smidigt med iPhone, är utrustad med Siris intelligens och utgör den nya stommen för alla smarta hem
Nya HomePod mini i vitt, blått, orange, gult och rymdgrått.
Utöver vit och rymdgrå finns HomePod mini nu i tre nya starka färger: orange, gul och blå.
CUPERTINO, KALIFORNIEN Apple presenterade idag HomePod mini i tre nya starka färger – gul, orange och blå – som ger användarna fler sätt att uttrycka sin personlighet och stil på, i vilket rum som helst. HomePod mini är bara 8,4 cm hög och bjuder på en fantastisk musikupplevelse, Siris intelligens och smarta funktioner för ditt hem med inbyggda skydd för integritet och säkerhet. Den smidiga integreringen med alla Apples produkter och tjänster gör HomePod mini till den ultimata smarta högtalaren för alla med en Apple-enhet. HomePod mini kommer att finnas i de nya färgerna samt vit och rymdgrå med färgmatchade detaljer, inklusive den färgade touch-ytan, nätmaterialet, volymsymbolerna och den vävda strömkabeln.
”HomePod mini har ett helt otroligt ljud och tack vare tillgången till över 90 miljoner låtar i Apple Music-katalogen och den djupa integreringen med andra Apple-enheter är den ett måste vad gäller smarta högtalare för iPhone-användare”, säger Bob Borchers, Vice President för Worldwide Product Marketing på Apple. ”Med nya livfulla färger passar HomePod mini nu på ännu fler platser i hemmet och bjuder på enastående ljud, kraften hos Siri samt enkla och säkra reglage för ditt smarta hem samtidigt som din integritet hålls skyddad.”
En man jobbar vid sitt skrivbord med en blå HomePod mini bredvid sig.
HomePod mini är bara 8,4 cm hög och bjuder på en fantastisk musikupplevelse, Siris intelligens och smarta funktioner för ditt hem.

Stort ljud i kompakt högtalare

HomePod mini använder beräknat ljud för att skapa en fyllig och detaljerad ljudupplevelse och bjuder på topprestanda. För att lyckas få ut så stort ljud från en så kompakt design kör Apples S5-chip avancerad mjukvara för att analysera musikens unika egenskaper. Dessutom använder den komplexa anpassningsmodeller för att optimera ljudstyrkan, justera det dynamiska omfånget samt styra elementet och de passiva radiatorerna i realtid. HomePod minis element för hela frekvensområdet, förstklassiga neodymmagnet och två kraftutjämnande, passiva radiatorer gör det möjligt för högtalaren att skapa djup bas och rent ljud på höga frekvenser. 
En Apple-designad vågledare styr ljudets flöde ner och ut från botten av högtalaren för en fängslande ljudupplevelse i 360 grader. Den här designen behåller inte bara fylligheten och klarheten, utan gör det enkelt att ställa HomePod mini var som helst i ett rum och uppleva makalöst ljud från alla vinklar. HomePod mini-högtalare som ställs i flera rum låter användarna spela samma musik i hela huset, perfekt synkad, eller olika sånger i varje rum. Genom att ställa två HomePod mini-högtalare i samma rum kan man stereoparkoppla dem för en ännu mer fängslande upplevelse när man lyssnar på musik. Tre mikrofoner lyssnar efter ”Hej Siri” och en fjärde inåtvänd mikrofon hjälper till att stänga ute ljud som kommer från högtalaren för att förbättra Siris möjlighet att höra frågor som ställs till Siri när musiken spelar. 
Insidan på nya HomePod mini.
Tack vare beräknat ljud och skräddarsydd hårdvara, såsom Apples S5-chip, bjuds användaren på en fyllig och detaljerad ljudupplevelse.

Apple Music Voice på HomePod mini

För att alla ska kunna ta del av underhållningen är HomePod mini utformad för att fungera med Apple Music, Apple Podcasts, tusentals radiostationer inklusive den prisbelönta stationen Apple Music 1 samt populära musiktjänster som Pandora, Deezer och många fler. 1 Apple Music innehåller över 90 miljoner låtar som alla har valts ut av experter och trendsättare i världsklass, tusentals utvalda spellistor inklusive hundratals som är särskilt utvalda för Apple Music Voice-abonnemanget och över 25 000 exklusiva radioavsnitt och annat originalinnehåll. När den här nya abonnemangstjänsten lanseras kommer ännu fler att få tillgång till denna otroliga katalog genom att bara fråga Siri.2
HomePod mini som använder Apple Music Voice med iPhone 13 och AirPods (tredje generationen).
HomePod mini är utformad för att fungera med tusentals radiostationer och musiktjänster, inklusive det nylanserade abonnemanget Apple Music Voice.

Den ultimata smarta högtalaren för iPhone-användare

När användarna lyssnar på musik eller podcaster eller svarar på ett telefonsamtal kan de smidigt flytta över ljudet utan att missa en enda ton genom att föra sin iPhone närmare HomePod mini. Upplevelsen blir ännu mer magisk med en iPhone med U1-chip – med visuella, hörbara och haptiska effekter som gör att det känns som att enheterna är fysiskt sammanlänkade då ljudet flödar från den ena till den andra. Om ingenting spelas upp på HomePod mini kommer personliga lyssningsförslag att automatiskt visas på iPhone när den är i närheten av högtalaren, och styrreglage finns tillgängliga utan att man behöver låsa upp iPhone.3
iPhone 13 som förs närmare HomePod mini för att flytta över ljud.
HomePod mini fungerar smidigt med iPhone för att flytta över ljud eller ta emot personliga lyssningsförslag när en enhet är i närheten.

Smart och kraftfull assistent

Tack vare Siris intelligens bjuder HomePod mini på en personlig och djupt integrerad upplevelse för iPhone-kunder. Siri kan känna igen röster från upp till sex olika personer i ett hushåll, skräddarsy musik och podcaster utifrån vad de föredrar och svara på personliga förfrågningar, såsom att läsa upp deras meddelanden, påminnelser, anteckningar och kalenderbokningar eller ringa eller besvara telefonsamtal.4 Siri ger också användarna en personlig uppdatering som en snabb överblick över deras dag. Användarna kan fråga ”Hej Siri, hur ser min uppdatering ut?” för att få höra de senaste nyheterna, vädret, trafikinformationen, påminnelser och kalenderbokningar.
Ovansidan på HomePod mini som visar när Siri aktiveras.
Med den kraftfulla intelligensen hos Siri får HomePod mini-användarna en personlig och integrerad upplevelse med anpassade rekommendationer på musik och podcaster samt hjälp med personliga förfrågningar som att läsa upp meddelanden, lägga till en påminnelse eller ringa en vän.

Styr ditt smarta hem enkelt

HomePod mini gör det smidigt att styra smarta tillbehör i hemmet med enkla röstkommandon så att Siri släcker lamporna, ändrar temperaturen, låser dörrarna, ställer in ett scenario eller styr enheter vid särskilda tidpunkter. Utan att använda händerna kan användarna också få hjälp genom att prata direkt till olika smarta tillbehör i hemmet via Siri. Tillbehör med stöd för Siri skickar vidare förfrågningar via en användares HomePod mini i samma nätverk och erbjuder en nivå av integritet som kunderna förväntar sig av Apple. 
Intercom gör att personer kan kommunicera snabbt och lätt hemma. Användarna kan skicka ett meddelande från en HomePod mini till en annan – oavsett om den står i ett annat rum, ett särskilt område eller i flera rum runt om i hemmet – och deras röstmeddelande kommer automatiskt att spelas upp på den angivna HomePod mini. Intercom fungerar också med iPhone, iPad, Apple Watch, AirPods och CarPlay, så att alla i hushållet kan få notiser och skicka meddelanden från trädgården, på väg hem eller medan de är ute på språng.
HomePod mini som använder Intercom på iPad Pro, AirPods (tredje generationen), iPhone 13 och Apple Watch Series 7.
Med Intercom kan man snabbt och enkelt skicka meddelanden till alla i ett hushåll – från en HomePod mini till en annan eller till iPhone, iPad, Apple Watch, AirPods och CarPlay.

Designad med integritet och säkerhet i åtanke

Integritet och säkerhet är grundläggande för utformningen av Apples hårdvara, mjukvara och tjänster. Information skickas bara till Apples servrar efter att HomePod mini har hört ”Hej Siri” lokalt på enheten eller efter att användaren aktiverat Siri med ett tryck. Frågor till Siri är inte knutna till användarens Apple-ID. Personuppgifter används heller inte för Apples annonseringssyften och säljs inte till andra organisationer. HomePod mini arbetar tillsammans med iPhone för att slutföra förfrågningar om meddelanden och anteckningar på enheten utan att avslöja den informationen för Apple.

Fler funktioner

  • Utökad röstigenkänning för flera användare: Senare i år kommer Siri att utöka stödet för röstigenkänning för flera användare till alla regioner där HomePod mini finns, så att alla i hemmet kan lyssna på musik som anpassats efter just deras smak, få tillgång till sina egna spellistor, använda Personliga funktioner med mera.
  • Automatisk volym på Siri: Siri kommer dessutom att automatiskt justera talvolymen på HomePod mini utifrån rummets miljö och användarens volym.
  • Fler olikartade röstalternativ för Siri: Siri har nu fler olikartade röstalternativ för engelsktalande i USA, så att användarna kan välja vilken röst som ska tala till dem direkt från start när de installerar enheten. 
  • Förhöj ljudet på Apple TV 4K: Användarna kan parkoppla HomePod mini till Apple TV 4K för en kraftfull ljudupplevelse med utmärkt omfång och hifi. Med hjälp av beräknat ljud analyserar HomePod mini ständigt ljudet och utformar prestandan för att leverera kristallklar dialog.
  • Apple TV-reglage: Tillsammans kan Siri och HomePod mini också ge användarna nya sätt att interagera med Apple TV. Användarna kan till exempel be Siri slå på Apple TV, sätta igång ett program eller en film och styra uppspelningen.
  • Roliga ljud: Fråga Siri på HomePod mini hur olika djur, instrument eller fordon låter, så spelar Siri upp ett roligt hifi-ljud. 
  • Nya sätt att styra smarta enheter i hemmet: Siri kan styra smarta tillbehör i hemmet vid särskilda tidpunkter, så att Siri kan släcka lamporna om 10 minuter eller tända lamporna på verandan när solen går ner.
  • Hitta: Be Siri på HomePod mini att hjälpa till att hitta en borttappad iPhone, iPad, iPod touch, Mac, Apple Watch eller AirTag genom att spela upp ett ljud för att lokalisera den.

HomePod mini och miljön

HomePod mini utformades med miljön i åtanke och stödjer Apples mål att klimatpåverkan för hela verksamheten, inklusive alla tillverkningskedjor och produktlivscykler, ska vara netto-noll till 2030. HomePod mini använder 99 procent återvunna sällsynta jordartsmetaller och neodymmagneten i högtalarelementet består av 100 procent återvunna sällsynta jordartsmetaller. Det sömlösa nätmaterialet är tillverkat av mer än 90 procent återvunnen plast, och all träfiber i förpackningen kommer från ansvarsfullt skogs­bruk eller återvunna källor. HomePod mini innehåller inte heller kvicksilver, bromerade flamskyddsmedel, pvc eller beryllium.
HomePod mini använder energieffektiva komponenter och mjukvara som på ett smart sätt stänger av högtalaren när den inte används. Tack vare optimerade funktioner för strömhantering och effektiv strömförsörjning är HomePod mini utformad för att vara effektiv i strömsparläge, vilket den är för det mesta. HomePod mini förbrukar 75 procent mindre energi än vad ENERGY STAR kräver.
Priser och tillgänglighet
  • Kunder i Australien, Frankrike, Hongkong, Indien, Irland, Italien, Japan, Kanada, Kina, Mexiko, Nya Zeeland, Spanien, Storbritannien, Taiwan, Tyskland,USA och Österrike kan köpa HomePod mini i november. 
  • HomePod mini är kompatibel med iPhone SE, iPhone 6s eller senare eller iPod touch (sjunde generationen) med iOS 15; iPad Pro, iPad (femte generationen eller senare), iPad Air 2 eller senare eller iPad mini 4 eller senare med iPadOS 15.
Dela artikeln

Media

  • Texten i den här artikeln

  • Bilder i den här artikeln

  1. Det kan hända att musikstreamingtjänster kräver abonnemang.
  2. Det nya abonnemanget Apple Music Voice kommer att finnas tillgängligt i utvalda länder och regioner i höst.
  3. Kräver en iPhone med U1-chip. Ultra Wideband är inte tillgängligt i alla regioner. Det kan hända att musikstreamingtjänster kräver abonnemang. 4. Funktioner för flera användare finns på engelska i Australien, Irland, Kanada, Nya Zeeland, Storbritannien och USA. Senare i år kommer Siri-stöd för röstigenkänning för flera användare på HomePod mini att utökas till fler regioner.

Presskontakter

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48