öppnas i ett nytt fönster
UPDATE 05 oktober 2021

Apple presenterar nytt material om kodning och övning i inkluderande appdesign till grundskolan

Nu är den nya handledningen Alla kan koda Barn tillgänglig tillsammans med en övning i inkluderande appdesign och uppdateringar till appen Skolarbete
Eleverna deltar i en lektion om kodningskommandon som undervisas genom dansrörelser i en klassrumsmiljö.
Alla kan koda Barn är en ny aktivitetshandledning som utökar Apples kursmaterial för kodning till att omfatta alla elever, från förskola till universitet.
Apple presenterar nytt material för elever och lärare i grundskolan, bland annat en ny aktivitetshandledning, Alla kan koda Barn, som utökar kursmaterialet för kodning till att omfatta alla elever, från förskola till universitet. Lärare kan också prova Apples nya övning i inkluderande appdesign som tar cirka en timme, som ger eleverna en introduktion till kodningsvärlden och apputveckling. Dessutom har den populära appen Skolarbete uppdaterats med stöd för utgångsbiljetter och möjligheten för lärare att använda appen på sina personliga enheter.
”Kodning och appdesign är grundläggande färdigheter – de hjälper eleverna att tänka kritiskt och kreativt, även om de inte ämnar att bli apputvecklare”, säger Susan Prescott, Apples vice vd för Education and Enterprise Marketing. ”Nu erbjuder Apple kodningsmaterial för alla elever, från förskola till universitet och utmanar dem att designa suveräna appar som är inkluderande och tillgängliga för användarna. Apples resurser och vägledning för lärare är utformade för att förbereda eleverna att bli morgondagens innovatörer, vare sig de precis har kommit igång eller är redo att bygga sin första app.”
Apples utbildningsdesigner arbetar sida vid sida med lärare för att underlätta undervisning och lärande med Swift, Apples kraftfulla programmeringsspråk med öppen källa, som används av professionella apputvecklare för att bygga världens mest populära appar. Som en kompletterande ny aktivitetshandledning till Apples kursmaterial Alla kan koda och appen Swift Playgrounds, hjälper Alla kan koda Barn både lärare och familjer att introducera kodning till elever i de lägre årskurserna, då de börjar utveckla datalogiskt tänkande. Genom engagerande och ofta skärmfria aktiviteter får barn i förskolan och upp till årskurs tre prata om, upptäcka och leka sig fram till en grund inom kodningskoncept genom ämnen som naturvetenskap, konst, musik och idrott. Till exempel lärs kodningskommandon ut genom dansrörelser, och i en övning om funktioner får eleverna diskutera avslappningsmetoder steg för steg, vilket bidrar till socialt emotionellt lärande.
”Att lära sig grunderna till kodning vid en ung ålder hjälper eleverna att lyssna, kommunicera och tänka på nya sätt – och det ger eleverna större självförtroende”, säger Leticia Batista, doktorand och tvåspråkig förskolelärare på McKinna Elementary School i Oxnard i Kalifornien. ”Kod skapar jämlika förutsättningar för eleverna, oavsett vilket språk de pratar där hemma och det bidrar till en stark gemenskap av problemlösare. Jag ser fram emot att introducera Swift till mina elever genom åldersanpassade aktiviteter som innefattar konst och dansrörelser i Alla kan koda Barn.
Under Europe Code Week (9–24 oktober) och Computer Science Education Week (6–12 december) uppmuntrar Apple lärare och elever att delta i en inledande övning i inkluderande appdesign. Den här nya lektionen från Apple hjälper lärare att vägleda sina elever genom en övning som tar cirka en timme för att förvandla deras idéer till appar med inkludering och tillgänglighet i åtanke. Appdesignprocessen gör det enklare för elever att hitta problem som de bryr sig om och sedan planera, skapa prototyper och koda kreativa lösningar. På så sätt får eleverna tänka kritiskt kring hur man kan bygga appar som är inkluderande för alla och förbereda sig för att bli morgondagens innovatörer.
Dessutom uppdateras appen Skolarbete med stöd för det populära enkätverktyget för lärare som kallas utgångsbiljetter. Utgångsbiljetter innebär ett smidigt sätt för lärare att hålla kontakten med eleverna under eller utanför undervisningen med hjälp av frågor som är enkla att skapa för att få en bild av elevernas förståelse, respons eller engagemang. Nya förbättringar i inställningarna till Skolarbete ger lärarna möjlighet att skapa Skolarbete-konton för eleverna med lite eller ingen IT-support.
Alla kan koda Barn är tillgänglig idag som en gratis nerladdning för familjer och lärare på apple.com/se. I samband med firandet av Europe Code Week publiceras den här handledningen på svenska, engelska, nederländska, franska, tyska, italienska, norska och spanska. Fler språk tillkommer efterhand. Övningen i inkluderande appdesign finns nu på Apple Teacher Learning Center. En betaversion av appen Skolarbete är tillgänglig via AppleSeed for IT.
Dela artikeln

Media

  • Texten i den här artikeln

  • Bilder i den här artikeln

Presskontakter

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48