öppnas i ett nytt fönster
PRESSMEDDELANDEN 28 september 2021

De nya funktionerna i Keynote, Pages och Numbers förbättrar distanspresentationer och hur man arbetar med dokument när man är på språng

Keynote lägger till nya verktyg för gemensamma presentationer; Pages gör det enklare att arbeta med dokument på iPhone och pivottabeller finns nu i Numbers på iPhone, iPad och Mac.
Nya Pages visas på iPhone 13, Keynote visas på MacBook Air och Numbers visas på iPad.
Keynote, Pages och Numbers har helt nya funktioner som gör det lättare att åstadkomma fantastiska saker på iPhone, iPad och Mac.
CUPERTINO, KALIFORNIEN Apple uppdaterade idag sina iWork-produktivitetsappar med nya funktioner som gör det möjligt att presentera på nya kraftfulla sätt och gör det ännu lättare att jobba med dokument medan man är på språng. De nya funktionerna i Keynote gör presentationerna mer fängslande, med exempelvis möjligheten att visa en direktsänd kameravy av presentatören i diabilderna samt bättre samarbete med flera presentatörer som kan styra bildspelet. Pages gör det lättare än någonsin att visa och redigera dokument när man är på språng genom att automatiskt visa text och bilder i ett flöde, som består av endast en kolumn, som är optimerat för iPhone. Och Numbers presenterar pivottabeller som ger kraftfulla möjligheter till dataanalys på iPhone, iPad och Mac.
”Oavsett om användare runt om i världen befinner sig på kontoret, i skolan eller om de arbetar på distans älskar de Keynote, Pages och Numbers för deras kraftfulla funktioner, användarvänlighet och smidiga upplevelse på iPhone, iPad och Mac,” säger Bob Borchers, chef för Worldwide Product Marketing på Apple. ”Idag ger vi de här apparna ännu mer kraft och möjlighet med nya funktioner för produktivitet och samarbete som gör det möjligt att skapa mer personliga och fängslande presentationer, som gör arbetet med dokument på iPhone lekande lätt och som för första gången inför kompletta pivottabeller till mobila enheter.”

Nya sätt att presentera på i Keynote

Nya kraftfulla verktyg gör Keynote-presentationerna mer personliga, fängslande och enkla att samarbeta på. Tack vare möjligheten att använda kameran på framsidan på iPhone, iPad och Mac kan användarna nu lägga till livevideo direkt i sina presentationer. Det gör det möjligt för presentatören att synas bredvid diabildens innehåll, vilket är perfekt för föreläsningar, instruktionsvideor och distanspresentationer via appar för videokonferens. Storleken på direktsända objekt kan enkelt ändras eller anpassas med masker, ramar, skuggor och återspeglingar för en elegantare stil. Mac-användare kan ansluta flera externa kameror för att förbättra den direktsända videoupplevelsen ännu mer, och de kan till och med visa skärmen från en ansluten iPhone eller iPad direkt i en diabild för direktsända och interaktiva demonstrationer.
Gör presentationerna i Keynote ännu mer personliga och fängslande genom att inkludera livevideo direkt i diabilderna.
Med det nya alternativet för flera presentatörer kan alla nu enkelt styra ett gemensamt bildspel direkt från sin iPhone, iPad eller Mac. Oavsett om flera presentatörer befinner sig i samma rum eller om de presenterar på distans kan de turas om att styra bildspelet. När en användare är färdig med sina diabilder kan hen lämna tillbaka kontrollen till värden eller låta en annan presentatör ta över för att på ett smidigt sätt fortsätta gruppresentationen.
iPad och MacBook Air visar alternativet med flera presentatörer i Keynote.
Med nya bildspel för flera presentatörer i Keynote är det nu enklare än någonsin att presentera tillsammans som grupp.

En ny Pages-upplevelse optimerad för iPhone

Personer läser Pages-dokument på iPhone mer än på någon annan enhet, och Pages erbjuder en ny upplevelse som gör att man nu kan läsa och redigera dokument på språng bättre än någonsin. Med den senaste uppdateringen visar skärmvisningen automatiskt text, bilder och andra element i ett kontinuerligt flöde, bestående av en enda kolumn, som är optimerat för iPhone-skärmen. Texten är förstorad för bättre läsbarhet, bilder och teckningar visas i ett format som passar skärmen och tabeller kan rullas horisontellt. Skärmvisning finns tillgängligt för alla ordbehandlingsdokument och kräver inga ytterligare inställningar. När den är aktiverad har användarna fortfarande tillgång till den kompletta uppsättningen av redigeringsverktyg i Pages. Och Skärmvisning kan stängas av när som helst, så att användarna kan se sidlayouten för sina dokument innan de skriver ut eller publicerar dem.
Skärmvisning gör det enkelt att läsa och redigera ett Pages-dokument på iPhone.

Kraftfulla och användarvänliga pivottabeller med Numbers

Numbers har alltid varit det bästa sättet för användare att få ut mesta möjliga av sina data tack vare sitt intuitiva gränssnitt och sin möjlighet att presentera data med vacker grafik och fina diagram. Med pivottabeller kan användarna nu snabbt summera, gruppera och ordna om data för att identifiera och analysera mönster och trender. Det går snabbt och är intuitivt att skapa en pivottabell i Numbers. Användarna kan enkelt markera vilka data som ska inkluderas, välja hur den ska grupperas och summeras samt få tillgång till andra visningsalternativ från sidofältet. Den resulterande pivottabellen visas i en tydlig layout som gör det enkelt för användaren att läsa den och få en inblick i dess innehåll. Användare kan göra sina pivottabeller levande med insiktsfulla diagram, dela pivotdata med andra samtidigt som källdatan förblir privat och dessutom importera eller exportera pivottabeller till och från Microsoft Excel. Numbers är den första appen som erbjuder kompletta pivottabeller till mobila enheter, med samma funktioner på iPhone, iPad och Mac. Det ger användarna tillgång till det här kraftfulla verktyget för dataanalys oavsett var de arbetar.
Pivottabellmenyn i Numbers visas på iPad.
Med pivottabeller på iPhone, iPad och Mac kan användarna snabbt summera, gruppera och ordna om data för att identifiera och analysera mönster och trender.
Radardiagram är en ny typ av diagram som gör det enkelt att visuellt jämföra flera variabler, där likheter visas med överlappande områden, medan olikheter och extremvärden verkligen framhävs. Med de nya filteralternativen kan användare hitta dubbletter och unika värden i sina data eller enkelt visa eller gömma rader som matchar ett särskilt värde.
Radardiagram i Numbers visas på MacBook Air.
I radardiagram visas likheter med överlappande områden, medan olikheter och extremvärden verkligen framhävs.
Keynote, Pages och Numbers har dessutom stöd för de nya översättningsfunktionerna som finns i iOS 15, iPadOS 15 och macOS Monterey. Användare kan markera text och snabbt se en översättning, höra den läsas upp och direkt ersätta avsnittet med den översatta texten.
Översättningsupplevelsen på MacBook Air.
Användarna kan använda de nya kraftfulla översättningsfunktionerna i iWork-apparna på iPhone, iPad och Mac.
Tillgänglighet
Keynote, Pages och Numbers följer med gratis på alla nya iPhone-, iPad- och Mac-enheter. Dagens uppdateringar finns att hämta i App Store och Mac App Store.
Dela artikeln

Media

  • Texten i den här artikeln

  • Bilder i den här artikeln

Presskontakter

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48