öppnas i ett nytt fönster
PRESSMEDDELANDEN 19 september 2021

Apples internationellt hyllade komediserie Ted Lasso vann historiskt pris för bästa komediserie vid 2021 års Primetime Emmy Awards

Apple TV+ är den första streamingtjänsten någonsin som tar hem ett av de tyngsta priserna under sitt andra verksamhetsår

Ted Lasso belönades med sju priser när Apple TV+ tog hem elva Emmy-statyetter för fem olika program
Brendan Hunt, Hannah Waddingham, Jason Sudeikis, Juno Temple och Brett Goldstein
Ted Lasso tilldelades priset för bästa komediserie vid den 73:e upplagan av Primetime Emmy Awards.
Cupertino, Kalifornien Apple blev idag den första streamingtjänst någonsin att prisas med en Emmy-statyett i en programkategori efter att bara har varit med och tävlat i två år. Apples Ted Lasso slog rekord som den nya komediserie som fått flest nomineringar i Emmy-galans historia och idag kammade den omåttligt populära serien hem fyra Emmy-statyetter för bästa komediserie, bästa manliga huvudroll i en komediserie, bästa manliga biroll i en komediserie och bästa kvinnliga biroll i en komediserie. Tillsammans med nämnda priser i Creative Arts Emmy Awards har Ted Lasso nu vunnit sammanlagt sju Emmy-statyetter under 2021.
”Även om Ted Lasso har lärt oss att ingenting är omöjligt är vi så otroligt lyckliga över att den här serien har resulterat i en så historisk kväll för såväl Apple TV+ som för alla de skådespelare och andra medarbetare som har jobbat med den här produktionen”, säger Zack Van Amburg, Head of Worldwide Video på Apple. ”Jag vill tacka Television Academy för de här fina utmärkelserna och samtidigt gratulera alla er bakom och framför kameran som har arbetat outtröttligt med att förmedla unika perspektiv till en internationell publik under det senaste året och spridit hopp, ljus, humor och spännande berättelser när vi behövde det som allra mest.”
”Det som Jason, Bill, Brendan, Joe och hela det kreativa teamet bakom Ted Lasso har åstadkommit på bara en säsong visar att omsorgsfullt utmejslade berättelser fortfarande har kraften att inspirera och glädja tittare världen över”, säger Jamie Erlicht, Head of Worldwide Video på Apple. ”Det här erkännandet från Television Academy är ett bevis på deras oändliga skicklighet och vi gratulerar hela Ted Lasso-teamet från djupet av våra hjärtan.”
Jason Sudeikis
Ted Lasso-skådespelaren Jason Sudeikis blev historisk när han som första huvudrollsinnehavare i en ny komediserie belönades med en Emmy för bästa huvudroll och bästa serie.
Efter att ha fått fler nomineringar än någon annan ny komediserie kammade förstagångsnominerade Jason Sudeikis, Hannah Waddingham och Brett Goldstein hem sina första Emmy-statyetter någonsin. Jason Sudeikis, som är både skådespelare och exekutiv producent, blev också första huvudrollsinnehavare i en ny komediserie att prisas för både bästa huvudroll och bästa serie för en ny komediserie. Ted Lassos rollbesättare Theo Park fick dessutom pris för bästa rollbesättning i en komediserie.
Hannah Waddingham
Hannah Waddingham vann sin första Emmy för bästa kvinnliga biroll i en komediserie.
Vid Creative Arts Emmy Awards, som gick av stapeln i förra veckan, kammade Apple hem sju Emmy-statyetter, varav tre för Ted Lasso. Det skrevs dessutom historia när Apple TV+ blev den första streamingtjänsten att vinna en Emmy för bästa dokumentär eller faktaprogram under sina första två år för den uppmärksammade Apple Original-dokumentären Boys State.
2021 har Apple vunnit elva Primetime Emmy Awards i de här kategorierna:
  • Bästa komediserie: Ted Lasso
  • Bästa manliga huvudroll i en komediserie: Jason Sudeikis i Ted Lasso
  • Bästa manliga biroll i en komediserie: Brett Goldstein i Ted Lasso
  • Bästa kvinnliga biroll i en komediserie: Hannah Waddingham i Ted Lasso
  • Bästa ljudmix i en komedi- eller dramaserie (30 minuter): Ted Lasso
  • Bästa klippning i en komediserie – singelkamera: Ted Lasso
  • Bästa rollbesättning i en komediserie: Ted Lasso
  • Bästa dokumentär eller faktaprogram: Boys State
  • Bästa komedi-, drama- eller varietéserie i kortformat: Carpool Karaoke: The Series
  • Bästa innovation i interaktiva medier: For all mankind: Time capsule, For all mankind
  • Bästa rörelsegrafik: Calls
Förutom Emmy-stayetterna har den första säsongen av Ted Lasso belönats med en hedervärd Peabody Award. Jason Sudeikis har fått en SAG Award för bästa manliga huvudroll i en komediserie. Serien har belönats med tre Critics Choice Awards för bästa komediserie, bästa manliga huvudroll i en komediserie till Jason Sudeikis respektive bästa kvinnliga biroll i en komediserie till Hannah Waddingham, vilket innebar seger i samtliga tre kategorier som serien hade nominerats i. Jason Sudeikis har vunnit en Golden Globe Award för bästa manliga huvudroll i en komediserie och serien Ted Lasso har vunnit Writers Guild of Americas pris för bästa komediserie och bästa nya serie.
Brett Goldstein
Brett Goldstein vann en Emmy för bästa manliga biroll i en komediserie.
Vid förra årets Emmy Awards gjorde Apple debut vid Primetime Emmy Award när Billy Crudup vann priset för bästa manliga biroll för sin rollprestation i The Morning Show. 2020 vann Apple priser vid Daytime Emmy Awards för Spökskrivaren och Peanuts in Space: Secrets of Apollo 10 och 2021 blev det pris vid Daytime Emmy Awards för Here We Are: Notes for Living on Planet Earth, Stillwater och Helpsters.
Sedan den internationella premiären den 1 november 2019 har Apple tagit emot sammanlagt 518 nomineringar och utmärkelser och vunnit 152 priser från Critics Choice Awards, Writers Guild Association, Critics Choice Documentary Awards, Daytime and Primetime Emmy Awards, NAACP Image Awards, Peabody Awards med flera.

Ted Lasso

Jason Sudeikis spelar Ted Lasso som är tränare i amerikansk fotboll. Han anställs för att träna ett brittiskt fotbollslag – trots att han inte har någon som helst erfarenhet. Men det han saknar i kunskap tar han igen med optimism, beslutsamheten hos en person i underläge – och kakor. Den hyllade seriens ensemble består även av Hannah Waddingham, Brendan Hunt, Jeremy Swift, Juno Temple, Brett Goldstein, Phil Dunster och Nick Mohammed. Ny för säsongen är Sarah Niles som spelar Sharon, en sportpsykolog som anlitats för att arbeta med AFC Richmond.
Förutom att Sudeikis spelar seriens huvudroll är han dessutom exekutiv producent, tillsammans med Bill Lawrence via hans produktionsbolag Doozer Productions, i samarbete med Warner Bros. och Universal Television som är en underavdelning till Universal Studio Group. Även Jeff Ingold från Doozer är exekutiv producent tillsammans med Liza Katzer som medproducent. Serien utvecklades av Sudeikis, Lawrence, Hunt och Joe Kelly och är baserad på ett befintligt format och rollfigurer från NBC Sports.

Apple TV+

Apple TV+ finns i Apple TV-appen i fler än hundra länder och områden, på över en miljard skärmar, till exempel på iPhone, iPad, Apple TV, Mac, populära smarta tv-apparater från Samsung, LG, Sony, VIZIO, TCL med flera samt Roku- och Amazon Fire TV-enheter, Chromecast med Google TV, PlayStation- och Xbox-konsoler och på tv.apple.com/se för 59 kronor i månaden efter en sju dagars gratis provperiod. Under en begränsad tid får kunder som köper en ny iPhone, iPad, Apple TV, Mac eller iPod touch prova Apple TV+ gratis i tre månader.1
Besök apple.com/tvpr för mer information och se hela listan över enheter som stöds
Dela artikeln

Media

  • Texten i den här artikeln

  • Bilder i den här artikeln

  1. Specialerbjudandet gäller i tre månader efter den första aktiveringen på en behörig enhet. Ett erbjudande per familjedelningsgrupp. Abonnemangen förnyas automatiskt tills de sägs upp. Andra begränsningar och särskilda villkor gäller. Mer information finns på apple.com/se/promo.

Presskontakter

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48