Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

watchOS 8 gör din Apple Watch ännu bättre

För alla med en Apple Watch Series 3 eller nyare är det dags att uppdatera sin klocka och dessa nyheter har tillkommit.

Idag 19.00 skickades uppdateringen för watchOS 8 ut och innehåller ett par nya funktioner och flera förbättringar.

Bilder

Bilder tagna i porträttläge kan nu användas som urtavlor med klockan snyggt undangömt bakom personen i fotot. Foton från blickfånget och minnen synkroniseras nu varje dag och ger dig ett snyggt upplägg i mosaikmönster på bilderna. Bilderna har dessutom förenklats för att dela snabbt med färre tryckningar.

Smarta hemmet

Nu kommer du enklare kunna sköta vissa åtgärder i ditt smarta hem när du exempelvis direkt får frågan på Apple Watch om att låsa upp dörr om någon ringer på klockan.

I det nya kamerarummet får du enkelt tillgång och överblick på alla säkerhetskameror i hemmet. Apple Watch kommer dessutom lära sig vilka scenarion du helst använder beroende på vart du befinner dig med klockan. Dessutom kommer du nu att kunna förvara både digitala hemnycklar och bilnycklar direkt i plånboken.

Socialt

Kontakter-appen är nu omgjord och man kan redigera och lägga till nya kontakter direkt på armen. Dessutom är musikappen omgjord och gör det enkelt att dela med sig av låtar och spellistor.

Hälsa

Appen Andas byter namn till Mindfulness och får fler övningar. Dessutom kommer sömn mätas ännu bättre och samla in data på andningsfrekvens och dina sömntrender. WatchOS 8 kommer bli ännu bättre på att registrera dina cykelturer och mäta kaloriförbrukning bättre med elcyklar. Dessutom känner den av om stannar med cykel för en paus och startar igen bättre.

Pilates-träning har hittat till klockan och ger dig träningspass för att stärka bål, hållning, balans och flexibilitet. Dessa övningar blir dessutom svårare ju mer du tränar för att du ska nå ditt mål.

watchOS 8 fungerar på:

  • Apple Watch Series 3

  • Apple Watch Series 4

  • Apple Watch Series 5

  • Apple Watch SE

  • Apple Watch Series 6

  • Apple Watch Series 7

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Skriven av Marcus Larsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.