öppnas i ett nytt fönster
PRESSMEDDELANDEN 01 september 2021

Japans kommission för rättvis handel avslutar utredning av App Store

Med start i början av nästa år kommer Apple att låta utvecklare av läsappar runt om i världen länka till externa webbplatser där man kan skapa eller hantera ett konto
CUPERTINO, KALIFORNIEN Apple meddelade idag att App Store kommer att uppdateras, vilket innebär att Japans kommission för rättvis handel, Japan Fair Trade Commission (JFTC), nu avslutar sin utredning. Uppdateringen innebär att utvecklare tillåts länka från läsappar till sina webbplatser så att användarna kan skapa eller hantera ett konto. Avtalet har visserligen ingåtts med JFTC, men Apple kommer att införa förändringen globalt för alla läsappar i App Store. Läsappar erbjuder innehåll som köpts tidigare eller prenumerationer på digitala tidskrifter, tidningar, böcker, ljud, musik och video.
Enligt App Stores riktlinjer måste utvecklare sälja digitala tjänster och prenumerationer via Apples betalningssystem i appen. Detta är för att man vill kunna garantera en säker och smidig användarupplevelse. Eftersom utvecklare av läsappar inte erbjuder köp av digitala varor och tjänster i appen har Apple kommit överens med JFTC att låta dem dela en länk till sina webbplatser så att användarna kan skapa och hantera sina konton.
Innan förändringen träder i kraft i början av 2022 kommer Apple att uppdatera sina riktlinjer och sin granskningsprocess för att säkerställa att läsapparnas användare även fortsättningsvis får en trygg upplevelse i App Store. Köp i appen via App Stores handelssystem är fortfarande den säkraste och mest tillförlitliga betalningsmetoden, men Apple kommer att hjälpa utvecklare av läsappar att skydda användarna när de länkas vidare till en extern webbplats för att betala.
”Förtroendet för App Store betyder allt för oss. App Stores fokus är alltid att skapa en trygg och säker upplevelse för användarna samtidigt som vi hjälper dem att hitta och använda fantastiska appar på enheterna de älskar”, säger Phil Schiller, Apple Fellow med ansvar för App Store. ”Vi hyser stor respekt för den japanska kommissionen för rättvis handel och uppskattar det arbete vi utfört tillsammans som innebär att utvecklare av läsappar kan göra det enklare för användarna att skapa och hantera sina appar och tjänster samtidigt som vi skyddar deras integritet och behåller deras förtroende.”
Den här uppdateringen följer ett antal förändringar i App Store som meddelades förra veckan, vilka gav utvecklare mer flexibilitet och resurser att nå ut till sina kunder, skräddarsy sina prisnivåer och utöka verksamheten. Förra veckan lanserade Apple även News Partner Program för att stötta lokaljournalistiken och hjälpa nyhetsorganisationer i App Store.
I och med uppdateringen som presenterades idag fortsätter App Store att utvecklas till en ännu bättre marknadsplats för såväl användare som utvecklare. Apple bistår redan fler än 30 miljoner registrerade utvecklare med alla verktyg, resurser och allt stöd de behöver för att skapa och leverera mjukvara till över en miljard kunder runt om i världen på Apples plattformar.
Dela artikeln

Media

  • Texten i den här artikeln

Presskontakter

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48