öppnas i ett nytt fönster
Illustration som visar femton porträtt av grundare, direktörer och vd:ar från olika minoritetsgrupper som deltar i Apples Impact Accelerator-program.
Femton företag inom grön teknik och ren energi som ägs av personer från olika minoritetsgrupper bjuds in till Apples första Impact Accelerator-program, som i sin tur är en del av Apples initiativ Racial Equity and Justice.
Cupertino, Kalifornien Apple presenterade idag den första gruppen företag ägda av personer från olika minoritetsgrupper som befinner sig i framkant i fråga om grön teknik och ren energi. De femton företagen kommer att ingå i Apples Impact Accelerator-program som arbetar för att skapa jämlikhet och möjligheter inom miljösektorn. Programmet är en del av Apples initiativ Racial Equity and Justice och syftet är att undanröja strukturella orättvisor och främja innovativa lösningar till fördel för de samhällen som drabbas hårdast av klimatförändringarna.
De femton företagen finns på olika platser runtom i USA – från Silicon Valley i Kalifornien till Detroit i Michigan och stamområden i Mellanvästern – och driver utveckling inom energieffektivitet, solkraft, grön kemi, återvinning och andra miljöområden. Många av dem har ett särskilt fokus på ren energi, att skapa möjligheter och tillhandahålla grundläggande samhällstjänster till sårbara och missgynnade befolkningsgrupper.
”Det är otroligt roligt att hälsa den första Impact Accelerator-gruppen välkommen och vi ser fram emot att se hur de här banbrytande företagen kan gå vidare med sitt arbete i syfte att skydda planeten och människorna”, säger Lisa Jackson, Vice President of Environment, Policy and Social Initiatives på Apple. ”Vi arbetar för att uppnå koldioxidneutralitet för distributionskedja och produkter till år 2030 och är fast beslutna att bidra till en grönare och mer jämlik framtid för alla människor. De företag som vi samarbetar med idag satsar hårt för att bli branschledande inom mångfald och innovation. De vill skapa förändring för att på så sätt hjälpa samhällen världen över att anpassa sig till de akuta utmaningar som klimatförändringarna innebär.”
De utvalda företagen får ta del av särskild utbildning och ges tillgång till Apples experter och ett nätverk av deltagare i tidigare program. Impact Accelerator-programmet ger särskilt stöd till företag som ägs av personer från olika minoritetsgrupper, som i sin utveckling delar Apples miljöengagemang och fokus på innovation. Efter ett tre månader långt virtuellt program har företagen möjlighet att bli leverantörer till Apple och delta i företagets arbete med att uppnå koldioxidneutralitet för distributionskedja och produkter till år 2030. 

Presentation av företagen 

BlocPower
Grundare och vd: Donnel Baird
Klimatteknikföretag i Brooklyn, New York

BlocPower satsar på att göra amerikanska städer grönare, smartare och mer hälsosamma genom att modernisera föråldrade, ineffektiva byggnader. Sedan starten 2014 har BlocPower infört smarta, miljövänliga system för elektrisk uppvärmning och kylning i fler än 1 200 byggnader i missgynnade områden i 26 städer.  
Illustrerat porträtt av Donnel Baird, BlocPowers grundare och vd.
BlocPowers grundare och vd Donnel Baird strävar efter att göra amerikanska städer grönare, smartare och mer hälsosamma.
Mosaic Global Transportation
Grundare, direktör och vd: Maurice H Brewster
Transportföretag i San Jose, Kalifornien
Mosaic Global Transportation är ett internationellt marktransportföretag värderat till flera miljoner dollar. Företaget specialiserar sig på transporttjänster för företagsanställda, pendeltrafik samt mötes- och eventtjänster. Företaget drivs av ett stort samhällsengagemang och målet är att ersätta bensindrivna fordon med eldrivna.
Illustrerat porträtt av Maurice H Brewster, Mosaic Global Transportations grundare, direktör och vd.
Mosaic Global Transportations grundare, direktör och vd Maurice H Brewster är fast besluten att byta ut de bensindrivna fordon som används för personaltransporttjänster, pendeltrafik samt mötes- och eventtjänster.
Volt Energy Utility
Medgrundare och vd: Gilbert Campbell III 
Företag som jobbar med utveckling av storskalig solelproduktion i Washington, DC
Volt Energy Utility utvecklar, finansierar och driver storskaliga solelsprojekt åt privata och offentliga aktörer. Ett av företagets unika idéer är Environmental Justice Power Purchase Agreement, som finansierar olika program som strävar efter att sprida fördelarna med ren energi till missgynnade samhällen och befolkningsgrupper. Gilbert Campbell var med och grundade Volt Energy för över tio år sedan och företaget har utvecklat flera projekt inom distribuerad elproduktion. Det främsta syftet med Volt Energy Utility var att tillhandahålla tjänster och expertis med målet att tillgodose den ökande efterfrågan på storskalig solenergi.  
Illustrerat porträtt av Gilbert Campbell III, Volt Energy Utilitys medgrundare och vd.
Volt Energy Utilitys medgrundare och vd Gilbert Campbell III leder utvecklingen av solenergiprojekt för offentliga och privata aktörer.
Bench-Tek Solutions
Grundare och vd: Maria Castellon
Företag inom tillverkning och automatisering i Santa Clara, Kalifornien
Bench-Tek Solutions är ett tillverkningsföretag i Silicon Valley som specialiserar sig på produktion av laboratoriebänkar och industriinventarier. De fokuserar på att bygga ergonomiska och miljövänliga möbler för olika slags arbetsplatser. Maria Castellon kom från Mexiko till USA för att studera och grundade företaget år 2002. Det började med att hon fick jobb som vaktmästare på IBM, vilket ledde till en karriär inom tillverkning av arbetsbänkar och det hela slutade med att hon startade eget. Idag har Bench-Tek en stark ställning inom tillverkningsbranschen med en bred kundkrets och en arbetsstyrka som präglas av mångfald.
Illustrerat porträtt av Maria Castellon, Bench-Tek Solutions grundare och vd.
Maria Castellon är grundare och vd på Bench-Tek Solutions, som har en stark ställning inom tillverkningsbranschen med en bred kundkrets och en arbetsstyrka som präglas av mångfald.
GreenTek Solutions 
Grundare och vd: Anuar Garcia
Företag inom återvinning och återanvändning i Houston, Texas
GreenTek Solutions satsar stort på renovering, återvinning och återanvändning av teknikprodukter och tillhandahåller tjänster till kunder som vill köpa, sälja och avveckla it-utrustning. Företaget hittar ständigt nya sätt att förutse morgondagens tekniktrender, miljöproblem och kundbehov.
Illustrerat porträtt av Anuar Garcia, GreenTek Solutions grundare och vd.
GreenTek Solutions grundare och vd Anuar Garcia arbetar med renovering, återvinning och återanvändning av teknikprodukter.
Diversified Chemical Technologies, Inc.
Direktör och ekonomichef: Karl Johnson
Företag inom kemikaliesäkerhet i Detroit, Michigan

Diversified Chemical Technologies, Inc. är ett företag inom teknik, specialkemikalier och tjänster som har produktionslinjer för tillverkning av fästmaterial, processkemikalier, rengöringsmedel, skärvätska och smörjmedel samt underhålls- och reparationslösningar. Företaget arbetar utifrån systemmodellen Diversified 1 i syfte att främja spetskompetens, förvaltning och hållbarhet inom företagsledning och företaget i stort. Man anser att detta gynnar företagets intressenter, minskar företagets koldioxidutsläpp och hjäper dem att ta socialt ansvar. Inledningsvis tillverkade man kemikalier för fastighetsskötsel men idag erbjuder man ett brett utbud av särskilt anpassade produktlösningar till stora företag inom bland annat konsumentprodukter, sjukvård och bilindustri.
Illustrerat porträtt av Karl Johnson, direktör och ekonomichef på Diversified Chemical Technologies, Inc.
Karl Johnson, direktör och ekonomichef på Diversified Chemical Technologies, Inc., främjar ett hållbarhetstänk i företagsledningen för att på så sätt skapa mervärde för företagets intressenter, minska företagets koldioxidutsläpp och öka företagets möjligheter att ta socialt ansvar.
Oceti Sakowin Power Authority
Styrelseordförande: Lyle Jack
Utvecklar ren energi i Dakotas stamområden
Oceti Sakowin Power Authority är ett oberoende, ideellt, statligt bolag som grundades av sex siouxstammar och som utvecklar förnybar energi genom att finansiera, utveckla, bygga och driva anläggningar för elproduktion och kraftledningar för partihandelsmarknaden. Bolagets uppdrag är att tillsammans tillhandahålla el och hållbar utveckling som skapar arbetstillfällen och ekonomisk utveckling i de lokala reservaten och bevara jorden för framtida generationer. Projektet satsar på att skapa storskaliga vind- och solkraftsanläggningar i landet med planer på att producera upp till 2 GWh utsläppsfri el i Mellanvästern.
Illustrerat porträtt av Lyle Jack, Oceti Sakowin Power Authoritys styrelseordförande.
Lyle Jack är styrelseordförande i Oceti Sakowin Power Authority, som vill skapa arbetstillfällen och ekonomisk utveckling i lokala reservat och bevara jorden för framtida generationer.
Vericool, Inc.
Grundare och vd: Darrell Jobe
Förpacknings- och fraktföretag i Livermore, Kalifornien
Vericool är ett företag som arbetar med hållbar och miljövänlig förpackningstillverkning med målet att ersätta frigolit och andra petroleumbaserade material vid frakt av känsligt gods. Vericool producerar patenterat förpackningsmaterial av hög kvalitet som tillverkas av naturliga råvaror och som revolutionerar frakten av kylda produkter. Vericool strävar efter att ha en arbetsstyrka med stor mångfald och vill minska risken för återfall i brott genom att erbjuda lika möjligheter till sysselsättning till människor som behöver en andra chans i livet.
Illustrerat porträtt av Darrell Jobe, grundare och vd på Vericool, Inc.
Darrell Jobe, grundare och vd på Vericool, Inc., fokuserar på tillverkning av hållbara och miljövänliga förpackningslösningar.
Dunamis Clean Energy Partners 
Grundare och vd: Natalie King
Företag inom miljölösningar i Southfield, Michigan
Dunamis Clean Energy Partners är ett företag som jobbar med teknik, tillverkning och ingenjörstjänster med fokus på energieffektivitet och miljölösningar. Dunamis grundare och vd Natalie King har med framgång lett företaget som nu är värderat till flera miljoner dollar och har fler än 150 anställda i sydöstra Michigan.
Illustrerat porträtt av Natalie King, Dunamis Clean Energy Partners grundare och vd.
Dunamis Clean Energy Partners grundare och vd Natalie King fokuserar på energieffektivitet och miljölösningar.
VMX International 
Grundare, direktör och vd: Vickie Lewis
Miljötjänstföretag i Detroit, Michigan
Miljötjänstföretaget VMX International tillhandahåller tjänster inom sophämtning, återvinning, tillsyn och projektledning till statliga och kommersiella kunder samt till industri- och byggbranschen i USA och Kanada. Sedan starten 2001 har VMX International vuxit och har nu fler än 50 heltidsanställda medarbetare med bred mångfald som är stationerade runtom i landet.
Illustrerat porträtt av Vickie Lewis, grundare, direktör och vd för VMX International.
Vickie Lewis är grundare, direktör och vd på VMX International, som erbjuder tjänster inom sophämtning, återvinning, tillsyn och projektledning.
Argent Associates
Grundare, direktör och vd: Beatriz Manetta
Teknikkonsultföretag i Plano, Texas
Argent Associates grundades 1998 och har sedan dess tagit fram innovativa distributionskedjelösningar utan att kompromissa med miljöengangemanget. Beatriz Manetta kom till USA från Argentina redan som barn och har arbetat på olika amerikanska företag i tjugo år. Hon drog nytta av det hon lärt sig längs vägen när hon startade sitt eget företag där hon nu är direktör och vd. Argents satsningar på ett teknikdrivet ekosystem präglat av mångfald har bidragit till att företaget belönats med ett flertal utmärkelser för sitt arbete, sitt ledarskap och sin mångfald.
Illustrerat porträtt av Beatriz Manetta, grundare, direktör och vd för Argent Associates.
Argent Associates grundare, direktör och vd Beatriz Manetta har nått framgång genom att skapa innovativa distributionskedjelösningar utan att kompromissa med miljöengangemanget.
Inspectorio 
Medgrundare: Carlos Moncayo and David Klein
Företag inom distributionskedjelösningar i Minneapolis, Minnesota

Inspectorio är en molnbaserad SaaS-tjänst som fokuserar på att skapa dynamiska och riskbaserade kvalitets- och efterlevnadsprogram i syfte att bygga sammanhållna, hållbara och transparenta distributionskedjor. Lösningen används idag av fler än 15 000 kunder runtom i världen, däribland några av världens största varumärken och återförsäljare. Carlos Moncayo var den yngsta latinamerikanska vd:n som tog plats i Group of Fifty och har utsetts till Young Global Leader av Världsekonomiskt forum.
Illustrerat porträtt av David Klein, en av Inspectorios grundare.
David Klein (bilden ovan) och Carlos Moncayo grundade Inspectorio tillsammans för att skapa dynamiska och riskbaserade kvalitets- och efterlevnadsprogram.
Group O
Vd: Gregg Ontiveros
Företag inom distributionskedjelösningar i Milan, Ilinois
Group O började 1974 som en liten förpackningsdistributör i Mellanvästern och har sedan dess vuxit till ett av USA:s största företag som ägs av en person med latinamerikanskt ursprung. Group O jobbar med utkontraktering av affärs­funktioner och vänder sig till några av världens främsta varumärken. Företaget specialiserar sig på integrerade distributionskedjelösningar som optimerar verksamheten och minskar avfallet. Företaget har flera viktiga program och principer för miljöförvaltning som minskar såväl det egna som kundernas koldioxidutsläpp. Group O är ett certifierat så kallat minoritetsföretag (MBE) som strävar efter att ha en arbetsstyrka präglad av mångfald och som samarbetar med och agerar mentor åt andra minoritetsföretag och minoritetsleverantörer.
Illustrerat porträtt av Gregg Ontiveros, vd på Group O.
Gregg Ontiveros, vd på Group O, specialiserar sig på integrerade distributionskedjelösningar som optimerar verksamheten och minskar avfallet.
RFG-MPW Environmental & Facility Services
Styrelseordförande och vd: Roderick Rickman
Företag inom industriell rengöring och miljötjänster i Detroit, Michigan
RFG-MPW är Nordamerikas ledande leverantör av integrerade, teknikbaserade tjänster inom industriell rengöring, anläggningsadministration, vattenrening, containerhantering och miljötjänster. Företaget hjälper sina kunder att effektivisera verksamheten, öka tillförlitligheten och minska kostnaderna för att på så sätt se till att de har en säkrare och renare arbetsmiljö där de kan framställa produkter av hög kvalitet.
Illustrerat porträtt av Roderick Rickman, RFG-MPW Environmental & Facility Services styrelseordförande och vd.
Roderick Rickman, styrelseordförande och vd på RFG-MPW Environmental & Facility Services, är ledande inom integrerade, teknikbaserade tjänster inom industriell rengöring, anläggningsadministration, vattenrening, containerhantering och miljötjänster.
L2S Engineering, LLC
Grundare: Laurie Ann Sibani
Ingenjörsfirma inom mekanik, elektricitet och VVS i Leesburg, Virginia och Apollo Beach, Florida
L2S Engineering, LLC är en ingenjörsfirma inom mekanik, elektricitet och VVS grundad av en kvinna från den amerikanska ursprungsbefolkningen och som driver verksamhet i flera delstater. Företagets uppdrag är att ta ingenjörsvetenskapen till nya höjder genom att tillhandahålla tjänster som hjälper kunderna att uppnå sina hållbarhetsmål och minska sina koldioxidutsläpp. Laurie Ann Sibani är elektroingenjör med stor erfarenhet av design och projektledning som utvecklar effektiva lösningar åt sina kunder.  
Illustrerat porträtt av Laurie Ann Sibani, grundare av L2S Engineering, LLC.
Laurie Ann Sibani, grundare av L2S Engineering, LLC, tillhandahåller tjänster som underlättar för kunderna att uppnå sina hållbarhetsmål.
Mer information om Apples miljöengagemang finns på apple.com/se/environment.
Dela artikeln

Media

  • Texten i den här artikeln

  • Ladda ner alla

Presskontakter

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48