I slutet av januari meddelade Epic Games att företagets svenska dotterbolag hade godkänts för medlemskap i Apples utvecklarprogram, det första kontot företaget haft sedan konflikten mellan Fortnite-utvecklaren och Iphone-tillverkaren började 2020. Den 7 mars stängde Apple kontot och kallade Epic ”opålitligt”.

Men redan under torsdagen meddelade Epics vd Tim Sweeney att Apple har ångrat sig och återställt Epic Games Sweden AB:s utvecklarkonto. I ett inlägg på X kallar Tim Sweeney det en första seger för DMA, och skriver att Apples beslut följde på EU-kommissionens ”skyndsamma undersökning”.

Det nya kontot ska utveckla och publicera Epic Games Store för IOS och hantera försäljningen därigenom av andra utvecklares spel. Epic har även sagt att det kan släppa Fortnite för IOS på andra alternativa butiker för IOS-applikationer.

Apple säger till Mashable att Epic har lovat att följa de nya reglerna för utvecklare företaget har infört som en följd av EU:s DMA-lag, och därför ”har tillåtits att åter skriva under utvecklaravtalet”. Epic Games säger att å sin sida att Apple har lovat företaget och EU-kommissionen att återställa kontot.