Apple

Imorgon är det återigen säljstopp på Apple Watch Series 9 och Ultra 2 i USA

Hur ska detta sluta?

Det var i slutet av december som Apple var tvungna att pausa försäljningen av deras senaste smarta klockor på grund av potentiellt patentintrång.

Appellationsdomstolen i USA har sagt sitt idag och nekade Apple att fortsätta kunna sälja Apple Watch Series 9 och Ultra 2 och från och med imorgon måste klockorna plockas bort från butiker och hemsidor då de inte längre får säljas i USA. Om du inte har hängt med i turerna kring detta så handlar det kort och gott om att Apple anklagas för patentintrång av ett bolag som heter Masimo som sträcker sig tio år bak i tiden. De hade då en sittning tillsammans där Masimo visade upp sina sensorer som kan mäta syrenivån i blodet. Det blev aldrig något avtal mellan bolagen och Masimo hävdar nu att Apple enbart hade mötet för att stjäla information.

Apple kommer med största sannolikhet börja sälja Series 9 och Ultra 2 utan sensorerna som mäter syrenivån i blodet tills den här saken är avklarad. Beslutet gäller enbart i USA och om Apple kommer tvingas avaktivera sensorerna i redan sålda klockor i USA återstår att se.

Via Macrumors

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!