Apple

Idag är det 25 år sedan Apple lanserade iMac

Och 25 år senare har den både hunnit växa och krympa

En dator och skärm i ett har visat sig vara en bra idé för nu 25 år senare lever iMac fortfarande kvar i Apples sortiment och förhoppningsvis kommer den fortsätta att göra det i lång tid framöver.

Det var den 15 augusti 1998 som Apple släppte den transparenta, färgglada datorn som kom med en 15-tumsskärm och gjorde succé. Datorn kom utrustad med både USB och FireWire och diskettläsaren kastade Apple ut. Den första, lite tunnare iMac-modellen kom 2002 och det var iMac G4 och där gömde Apple all hårdvara i den runda foten som skärmen hölls upp av. Två år senare, 2004 lyckades Apple klämma in all teknik bakom skärmen och sedan dess har den bara blivit tunnare och tunnare.

Något som har varit tråkigt med utvecklingen av iMac på senare år är att Apple helt har slopat en större iMac på 27 tum och säljer idag endast iMac med en skärm på 24 tum. Det har dock ryktats om att Apple planerar att ta tillbaka iMac Pro från de döda och det innebär en större skärm, med bättre hårdvara och förmodligen en prislapp som gör att det bränner till ordentligt. Med det sagt så får vi önska grattis på 25-års dagen till iMac och nu håller vi alla tummarna att det kommer en större modell av den fantastiska datorn som iMac faktiskt är.

 

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!