+
Läs artiklar före alla andra
Kommentera före alla andra
Annonsfritt
Ingen bindningstid
ingår också!
Välj period
Ju längre period, desto bättre pris. Du bestämmer!
Välj hur du vill betala
Du kan alltid betala med Apple Pay, Google Pay, Visa, Mastercard och Amex.
Med engångsköp kan du även använda Swish och Klarna.

9 idag 41 igår Välkommen till Feber Skaffa Feber+ Ny Sagan om ringen-film på gång
43.7°
0
Reuse Brew är tillverkat av avloppsvatten
39kg
0
Matter 1.3 är officiellt här
41.6°
0
Amazon Prime Video börjar med pausannonser
17.5°
0
Nintendo tar bort X-stöd från Switch
42.0°
0
Kolla in drönarshow med Star Wars
41.1°
0
Idag har Dark Matter premiär
42.4°
0
USA inför mer restriktioner för Huawei
49.6°
0
Temporär rubrik Temporär subrubrik
Ny Sagan om ringen-film på gång Med Andy Serkis i huvudrollen Tumnagel 43.7° 0 Ny trailer för Dumma mej 4 Premiär den 3 juli Tumnagel 40.3° 0 En ny trailer för Twisters Tornado! Tumnagel 38.9° 0 Nintendo tar bort X-stöd från Switch Snart sluttwittrat från konsolen Tumnagel 42.0° 0 Trailer för tredje säsongen av The Outlaws Stephen Merchants samhällstjänst fortsätter Tumnagel 37.2° 0 Kolla in drönarshow med Star Wars Första Star Wars-filmen återskapad med drönare Tumnagel 41.1° 0 Senaste trailer för Furiosa: A Mad Max Saga Vroom vroom, boom boom Tumnagel 37.1° 0 Nasa släpper simulation av ett svart hål Vad skulle hända om du trillade ner där? Tumnagel 39.2° 0 Lego släpper kattbyggsats För de som är allergiska mot katter? Tumnagel 40.2° 0 Jag har snackat med Richard Hammond Om The Grand Tour och sämre (men underbara) bilar Jag har snackat med Richard Hammond Den här artikeln publiceras om -487278 minuter.
Med Feber+ får du läsa den redan nu!
Från 25 kr/månad
Skaffa Feber+
Top Gear var något riktigt unikt när det började komma över till oss i Sverige. För oss som gillar bilar och som kanske fått ett avsnitt av Trafikmagasinet en gång om året var Top Gear något nytt och fantastiskt. Man pratade inte bara bilar utan visade också passionen för dem på ett sätt som absolut inte var torrt. Dessutom lyckades man attrahera en publik som inte bara bestod av bilnördar. För mig var varje säsong, varje avsnitt nedskrivet i almanackan och allra bäst var deras längre avsnitt. Ett tag så följde jag det så slaviskt att min exfru nästan köpte en biljett till inspelningen i England som födelsedagspresent, så att jag skulle få vara i den där plåtladan med Jeremy, Richard och James. Att Top Gear blev The Grand Tour vet ni alla, eller de tre som gjorde Top Gear till Top Gear flyttade till Amazon och startade The Grand Tour. De tre är så klart Jeremy Clarkson, James May och Richard Hammond. Jag fick häromveckan chansen att prata med Richard, en chans man så klart inte tackar nej till.Men när vi träffas, över Zoom, så börjar vi så klart inte att prata om att jag är ett stort fan utan jag försöker vara professionell och låtsas lite som att det här är en intervju med vem som helst. Herregud, jag har ju intervjuat Tim Cook ("humble brag"), det är lugnt det här. Men jag blir snabbt lugn, inte bara på låtsas utan även på riktigt för Richard är en riktigt trevlig typ. Visst är det här en pr-aktivitet och då förväntas man vara trevlig, men Richard verkar faktiskt trevlig på riktigt. Precis som framför kameran. Vi börjar prata om det senaste avsnittet av The Grand Tour som snart har premiär. Det heter Eurocrash och börjar med att gänget inte riktigt vet vart de ska åka. De har varit på så många tours nu att alternativen vart man vill åka har blivit till vart man kan åka. Alternativen har alltså blivit betydligt färre. Antingen så har man redan varit i eller så får man inte åka till de länder som är kvar på kartan. Så man behövde tänka lite utanför karossen så att säga och hitta på en roadtrip som ingen någonsin tänkt på. Svaret blev Östeuropa, som vi sa förr, eller Centraleuropa som vi säger idag och en trip med start i Gdansk genom Polen, Slovakien, Ungern och Slovenien.Det verkade i det här avsnittet som att ni faktiskt njöt lite mer av resan, har jag rätt där?
– Våra resor skiljer sig en del i hur fysisk utmanande det är att komma fram till målet, under den här resan hade vi faktiskt tid att njuta en del. Det var fortfarande en massa mil att köra och bilarna var inte direkt briljanta, så vi hade gott om tid att ha utföra pranks och ha roligt tillsammans vilket nog också syns.
Ja det gjorde det, och James vann helt klart i antalet utförda pranks den här gången.
– Det gjorde han kanske, men han hade också mest tid att fundera ut dem eftersom hans bil var så långsam. Men det är roligt och vi skrattar alltid gott, även när det drabbar oss själva.
En gång så ska ni tävla i racing och Jeremy får inte ens plats i bilen, då var du nästan lite elak mot honom.
– Då grät jag av skratt och det gjorde hela filmgänget också, men även Jeremy. När vi märker att något kommer att bli roligt för tittarna så är det roligt även för oss, även om det ibland råkar vara jag som är personen som görs till åtlöje.
Du valde ju en Chevrolet SSR. En udda bil som är en pickup, en cabriolet och en racer i ett. Och som inte är speciellt bra på något av dem.
– Jag gillade den verkligen! Och jag gillade dem redan när de släpptes. Vilket ingen annan verkar ha gjort eftersom ingen köpte dem. Det är tvåsits cabriolet-pickup som inte är speciellt bra på att vara pickup eller sportbil men det är en rolig bil som var rolig att hänga med.
Ja, jag läste att de kostade 42.000 dollar när de började säljas 2003. När jag såg avsnittet så tänkte jag att det där är en knäpp bil som ingen vill ha, en sån kanske man kan få billigt. Men de säljs dyrt idag, 300.000 kronor här i Sverige. Är den värd det?
– Det är ju en rolig modell. Jag gillar bilar och bilar ska ha personlighet och karaktär. Jag vill inte ha en bil som är medioker. Om jag bara skulle vilja ha en maskin som tar mig från A till Ö så skulle du kanske inte ens äga den, bara använda den och den skulle troligen vara autonom och elektrisk. Och det är ju fantastiskt, det löser ju en uppgift. Men jag är intresserad av bilar och då ska de ha karaktär. Den här är massiv, gul och har en stor V8:a och då tycker jag om den.
När du i avsnittet körde lite racing så var bilen du körde långt ifrån bra men det verkade som att du verkligen njöt av det. Kan en sämre bil vara roligare?
– Jag älskar gamla bilar så absolut! De där bilarna som vi körde racing med föddes ur viljan att köra racing, men i ett land och i en tid när det i princip var omöjligt. Man smugglade in delar för att ens få ihop bilarna. Så de är skapade ur passion för att det fanns en vilja att tävla.
– Över åren så har vi i programmet visat att ju knäppare bil, desto roligare blir det. Om vi bara lånade tre supersportbilar, hade det blivit roligt? Jag tror inte det. Har dagens bilar blivit för bra?
– Nej. Men man kan fråga sig om dagens supersportbilar har blivit lite för seriösa. Ibland har de kanske det. Jag menar, du kan inte använda all den där kraften utan att åka i fängelse. Så på det sättet kanske de inte alltid är roliga, men de är flambojanta, dyra, lite galna och de flesta av oss har aldrig råd att äga dem. Så jag tycker att det är roligt när de som faktiskt har råd faktiskt kör dem så att vi andra kan se dem på gatorna.
Vilken är den sämsta bilen som du skulle vilja äga?
– Jag älskar en tvivelaktig bil! Jag skulle vilja ha en första generationens Ford Fiesta. En gammal Skoda Rapide 130. En Land Rover series 3. Det finns massor av gamla bilar som är roliga.
Jag såg en riktigt gammal Ford Escort igår, de är fina.
– Men de börjar bli dyra. Volvo 240 är en bil som skulle platsa. Men alla gamla bilar är roligare.
Det börjar ju bli lite ont om ställen att åka till nu för er. Av de ställen som ni redan har varit på, vilket skulle du vilja besöka igen?
– Standardsvaret för oss är Botswana, för det var där vi gjorde vår första specialare. Men för mig personligen är det Arktis för där handlade det verkligen om överlevnad. Om man förlorar sin handske där så förlorar man sin hand. Det gäller att vara organiserad. Jag gillar att vara i en miljö som man måste ta en strid mot.
– Jag är väldigt, väldigt lycklig som har fått vara på så många olika delar av världen. Det här sättet har varit ett fantastiskt sätt att se världen på. Det känns som att du gillar det där med den fysiska utmaningen lite mer än de andra.
– Så är det nog, men jag är också yngre än dem.
Saknar du de gamla showerna där ni inte bara gjorde specialare?
– När vi gjorde dem så var det alltid specialarna som var roligast. Och publiken visade med all tydlighet att de också tyckte att de delarna var roligast. Så vi tänkte att vi ger publiken vad de vill ha. Det är stort privilegium att få göra detta.
Vi är rätt glada som får kolla på er också ska du veta!
– Bra! Vi har aldrig försökt skapa ett vinnande koncept utan vi har bara försökt göra en show som vi vill göra och vi är glada att ni som ser den gillar den. Och vi har väldigt bra producenter. Andy Wilkes har varit med från starten, utan honom så skulle inget av det här finnas.
Det känns som att det är en del förarbete om man säger så.
– Verkligen. Vi kan inte bara åka iväg och hoppas på att något roligt ska hända på vägen. Men väldigt mycket av det som kommer med i programmet är sånt som bara händer, som när Jeremy inte fick plats i den där bilen. Det var inte planerat och det är alltid de delarna som blir bäst.
The Grand Tour: Eurocrash kommer till Amazon Prime 16 juni. Efter det ska det vara en specialare till som är inspelad, men hur det blir efter det återstår att se.
Bil, Feature, Top Gear, Trafikmagasinet, The Grand Tour, Jeremy Clarkson, Richard Hammond Bild till bildspel Bild till bildspel Bild till bildspel Bild till bildspel Bild till bildspel Bild till bildspel Bild till bildspel Bild till bildspel Bild till bildspel Bild till bildspel Bild till bildspel Bild till bildspel Bild till bildspel Bild till bildspel Bild till bildspel Bild till bildspel Bild till bildspel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel En första titt på nästa Grand Tour Går genom Polen, Slovakien, Ungern och Slovenien Tumnagel 51.7° 0
65.7° 0 Roger Åberg Roger Åberg
tis. 6 jun 2023, 15:00
Senaste dygnet Ny Sagan om ringen-film på gång Med Andy Serkis i huvudrollen Warner Bros. meddelade i dag att de planerar att släppa en ny Sagan om ringen-film under 2026. Filmen ska produceras av Peter Jackson tillsammans med Fran Walsh samt Philippa Boyens och samtliga ska tydligen också ska vara djupt involverade i projektet. Filmen ska heta Lord of the Rings: The Hunt for Gollum och tydligen ska Andy Serkis reprisera sin roll som Gollum i filmen. Projektet är en del av en överenskommelse som Warner Bros. ingick i februari 2023 för att skapa flera filmer baserade på J.R.R. Tolkiens böcker. En annan, separat animerad film med titeln The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim, planeras också och är satt att utspela sig 200 år före händelserna i Hobbiten. Tumnagel
43.7°
0
Ny trailer för Dumma mej 4 Premiär den 3 juli Det är dags för en ny Dumma mej-film och nu har vi fått både en ny trailer och ett premiärdatum – den 3 juli. I den nya filmen får Gru en ny fiende, Maxime Le Mal, som i den engelska versionen har fått sin röst från Will Ferrell, och hans flickvän Valentina, med röst av Sofia Vergara. Tumnagel
40.3°
0
En ny trailer för Twisters Tornado! Universal Pictures kommer ge mig min födelsedagspresent den 17 juli eftersom de då kommer släppa filmen Twisters här i Sverige. Filmen är en fristående uppföljare till filmen Twister från 1996. Twisters ser ut att följa den första filmens recept, det innebär att vi får följa två olika tornadojägar-team som konkurrerar om att fånga de fetaste tornadoupplevelserna. På grund av klimatförändringar ser det även ut som om de tornados som uppstår i den nya filmen är större och farligare än dem som förekom i den första Twister-filmen. Twisters har svensk biopremiär den 17 juli. Bonus-Tornado nedan. Tumnagel
38.9°
0
Nintendo tar bort X-stöd från Switch Snart sluttwittrat från konsolen Nintendo meddelar i dag att de från och med den 10 juni kommer ta bort stödet för att ladda upp bilder och videor till X (tidigare Twitter) direkt från Switch-konsolen. Specifika ändringar för vissa spel inkluderar att det inte längre går att posta bilder från Smash Bros. Ultimate till Smash World-sektionen i Nintendo Switch Online-appen, och bilder som skickas via Splatoon 3:s brevlåda i Inkopolis-torget kommer att skickas till Nintendos servrar istället. För Splatoon 2 kommer möjligheten att posta bilder via spelets brevlåda att tas bort helt. Förutom bild- och videotjohejet så kommer det också påverka möjligheten att hitta vänförslag genom att använda X-inloggningen. Både Microsoft och Sony har redan tagit bort möjligheten att posta direkt till X från deras konsoler. De gjorde det efter att det sociala nätverket började ta ut en avgift på cirka 42 000 dollar i månaden för tillgång till dess postningstjänster. X har svarat på Nintendos nyhet med att säga att Nintendo-communityn är en av de största och mest livliga på deras plattform och att de är jobbar vidare med att förbättra samt stödja spelrelaterade funktioner. De tillkännagav också att deras partnerskap med Nintendo förblir starkt och att de arbetar tillsammans för att säkerställa en smidig övergång för alla användare. Tumnagel
42.0°
0
Trailer för tredje säsongen av The Outlaws Stephen Merchants samhällstjänst fortsätter Snart är det dags för en tredje säsong av den brittiska dramakomedin The Outlaws och här kommer en trailer för den. Serien är skapad av den brittiske komikern Stephen Merchant och han spelar även en av rollerna i serien. I seriens tredje säsong kommer gänget som dömts till samhällstjänst bli inblandade i en mordhärva och tvingas samarbeta för att visa att de inte ligger bakom mordet. Den nya säsongen av The Outlaws har premiär på Amazon Prime Video den 31 maj. De tidigare två säsongerna i serien hittas på länken nedan. Tumnagel
37.2°
0
Kolla in drönarshow med Star Wars Första Star Wars-filmen återskapad med drönare I helgen firades Star Wars "nationaldag" 4 maj (May the Fourth). Detta uppmärksammades bland annat med en påkostad drönarshow på Angel Stadium i Anaheim, Kalifornien. Drönarshowen har fått namnet "Star Wars: A New Hope" och har tagits fram av det amerikanska eventföretaget Sky Elements Drone Shows. I uppvisningen användes 800 drönare vilka flög i formationer för att avbilda karaktärer och scener från den första Star Wars-filmen Star Wars: Episode IV—A New Hope från 1977. Tumnagel
41.1°
0
Senaste trailer för Furiosa: A Mad Max Saga Vroom vroom, boom boom För att påminna folk om att Furiosa: A Mad Max Saga har premiär om några veckor så släpptes det nyligen en ny trailer för filmen. Trailern bjuder bland annat på nya actionscener, nya fordon och en liten återblick som visar vad som står på spel i filmen. Filmen berättar, som bekant, historien om en ung Furiosa, som den här gången spelas av Anya Taylor-Joy. Vi får följa hennes tuffa uppväxt i en värld där det pågår ett krig mellan ledarna Dementus (Chris Hemsworth) och Immortan Joe (Lachy Hulme). Furiosa: A Mad Max Saga har svensk biopremiär den 22 maj. Tumnagel
37.1°
0
Nasa släpper simulation av ett svart hål Vad skulle hända om du trillade ner där? Svarta hål är bland det mest spännande universum har att erbjuda och nu har Nasa släppt två nya klipp där man berättar mer om dessa. I klippet här ovanför hittas en simulation på vad som kanske skulle kunna ske om man någonsin får möjligheten att flyga in i ett svart hål. I simulationen använder man ett supermassivt svart hål som har en massa motsvarande 4,3 miljoner gånger vår egen stjärna solen. Det är ungefär lika stort som det supermassiva hål som hittas i centrum av vår galax Vintergatan. Här nedanför hittas ett klipp där man beskriver hur det skulle vara att flyga runt samma simulerade supermassiva svarta hål. Båda animationerna har tagits fram med hjälp av Nasas superdator Discover som står och tuggar data på Nasas Center for Climate Simulation. Skulle ni vilja se videoklippen ovan och nedan i 360-gradersklipp så hittas det på YouTube här och här. Tumnagel
39.2°
0
Lego släpper kattbyggsats För de som är allergiska mot katter? Skulle du vara sugen på att dekorera ditt hem med en katt i lego så har Lego nu presenterat byggsatsen "Svartvit katt" som släpps nästa månad. Det handlar om en svartvit katt som kan byggas ihop med antingen blåa eller gula ögon. Det går även att justera byggsatsen så att katten har öppen eller stängd mun samt placera kattens öron, tassar och svans i olika ställningar. Byggsatsen består av 1710 legobitar och blir 32 centimeter hög när den är färdigbyggd. Legos "Svartvit katt" släpps 1 juni och kommer då att kosta cirka 1360 kronor. Tumnagel
40.2°
0