Apple

Nya MacBook Air 15″

Tunn och liten, fast större

Apple visar upp det senaste tillskottet i Mac-familjen. En MacBook Air 15″.

Nya MacBook Air är 11,5 mm tunn, vilket gör den till en av världens tunnaste bärbara dator på 15 tum och den väger endast 1,5 kg.

Med M2-chippet har 15-tums MacBook Air otrolig prestanda. Den är upp till 12 gånger snabbare än den snabbaste Intel-baserade MacBook Air. Jämfört med den bästsäljande 15-tums bärbara datorn med Core i7-processor är den nya MacBook Air upp till dubbelt så snabb. Den levererar också extraordinär batteritid, med upp till 18 timmar även med en bättre skärm och bättre prestanda. 15-tums MacBook Air har en kraftfull 8-kärnig CPU med fyra prestandakärnor och fyra effektivitetskärnor, en 10-kärnig GPU för blixtsnabb grafik. M2 levererar också 100 GB/s minnesbandbredd och stöder upp till 24 GB enhetligt minne. M2:s prestanda låter användare arbeta, spela eller skapa nästan vad som helst – var som helst.

Upp till 500 nits ljusstyrka och stöd för 1 miljard färger, gör Liquid Retina-skärmen innehållet mer rikt och levande och texten är knivskarp. Den har dubbelt så hög upplösning och 25 procent ljusare än en jämförbar bärbar dator. FaceTime HD-kameran med 1080p på MacBook Air är perfekt för FaceTime-samtal och videokonferenser. Tre mikrofoner för rent ljud, så att användare hörs klart och tydligt i videosamtal.
Nya MacBook Air 15 tum är även försedd med ett ljudsystem med sex högtalare. De nya högtalarna levererar dubbelt så mycket djupbas och därmed ett fylligare ljud. Rumsligt ljud med stöd för Dolby Atmos ger en uppslukande upplevelse, oavsett om du lyssnar på musik eller ser på film.

MacBook Air har även stöd för laddning via MagSafe, utöver det så finns två Thunderbolt-portar för anslutning av tillbehör och upp till en 6K extern skärm, tillsammans med ett 3,5 mm hörlursuttag. Den kommer i fyra färger – midnatt, stjärnljus, rymdgrå och silver.

MacBook Air 15 tum med M2 kan beställas från och med idag. Den börjar levereras till kunder tisdagen den 13 juni och kostar från 18 995 SEK.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!