Hoppa till innehållet

Elon Musk och Tim Cook har löst konflikten kring App Store

Twitter-chefen Elon Musk och Apple-chefen Tim Cook har träffats och löst frågan om Twitters närvaro i App Store.

Twitter-chefen Elon Musk och Apple-chefen Tim Cook.
Twitter-chefen Elon Musk och Apple-chefen Tim Cook.

Under måndagen anklagade Musk Apple för att hota om att blockera Twitter från sin App Store. Någon förklaring angavs inte. Klart är också att Apple slutat att annonsera via Twitter. 

”Tim var tydlig att Apple aldrig övervägt att göra något sånt”, twittrade Musk. Han tackar också Cook för rundvandringen på Apples huvudkontor.

Läs mer: Musk blåser av strid med Apple

Innehåll från RillionAnnons

5 trender som en CFO måste ha koll på 2024

Daniel de Sousa, vd på Rillion.
Daniel de Sousa, vd på Rillion.

Med en oförutsägbar marknad, tekniska framsteg och en orolig omvärld, är det mycket att ta hänsyn till som CFO. Så vad ska man fokusera på? Daniel de Sousa, vd på Rillion, trendspanar.

Förenkla ditt företags fakturahantering  

Det kommer inte som en överraskning att AI letar sig in på allt fler områden. Inom fakturahantering har det en självklar plats och kommer med många fördelar, menar Daniel. 

– Tänk dig att ditt bolag hanterar 20 000 fakturor om året. Det finns stora vinster i tid och pengar du kan göra genom att automatisera dessa. Istället för att manuellt kontera varje faktura med de risker för fel och den tidsåtgång det innebär, kan AI göra det åt dig. 

Ta kontroll över betalningsvillkoren 

Att förbättra kassaflödet är alltid högsta prio för en CFO, men det finns olika vägar att gå. 

– Här ser vi ett ökat fokus på att inte ligga ute med kapital helt i onödan, och mer specifikt att få bättre koll på betalningsvillkoren för att undvika att betala för tidigt, säger Daniel. 

Han förklarar att betalningsvillkoren på inkomna fakturor många gånger skiljer sig mot vad som har förhandlats. Därför är det värdefullt att få en överblick över hur väl betalningsvillkoren efterlevs så att man kan agera på det. 

Ordentliga inköpsprocesser för ökad kostnadskontroll 

Ett annat ämne som alltid är aktuellt för en CFO är kostnadskontroll. 

– När vi pratar med CFO:er uttrycker de en önskan om att enkelt få insikt i organisationens kostnader för att kunna optimera dessa, säger Daniel. 

Men en kostnadskategori som ofta underskattas är indirekta inköp och hur stor påverkan de har på företagets utgifter. Här kan en etablerad och automatiserad inköpsprocess underlätta för att hålla nere kostnaderna, menar Daniel. 

– Det finns många sätt man kan göra det på, bland annat genom att attestera inköpsordern istället för fakturan och skapa inköpsordrar direkt i fakturahanteringssystemet. 

Använd data på rätt sätt 

Idag förväntas en CFO leda företaget framåt genom att ta fram analyser och prognoser, snarare än att bara sammanfatta hur företaget har presterat historiskt. Och för att kunna vara proaktiv måste analys och rapportering effektiviseras. 

– Det funkar inte längre att företagets siffror ligger utspridda i olika Excel-dokument. För att kunna ta välgrundade beslut måste all data finnas på ett och samma ställe med sofistikerade analysverktyg till hjälp, säger Daniel. 

Skydd mot bedrägeriförsök 

Bedrägeriförsök blir allt vanligare och det blir svårare och svårare att upptäcka bluffakturor. 

– CFO:er behöver ta krafttag mot problemet och införa robusta säkerhetsåtgärder. Därför bör man se till att ens fakturahanteringssystem kan identifiera bluffakturor innan skadad är skedd, avslutar Daniel. 

Framtidssäkra ditt företags fakturahantering  

 

Mer från Rillion

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Rillion och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera