Recensioner

Luna Display förvandlar vår iMac till en extern skärm

Få användning av din gamla pjäs

Idag tar vi oss en titt på Luna Display som är en spännande produkt som förvandlar vår iMac eller iPad till en extern skärm.

Vad är det för något?

Apples Target Display Mode möjliggjorde att vi kunde använda vår iMac som en extern skärm men iMac Mid 2014 blev sista modellen som fick funktionen och därefter har det tråkigt nog inte fungerat. Detta ville Luna Display råda bot på med sin lilla USB-dongel som helt sonika har en uppgift – att göra vår iMac till en extra skärm. Luna Display är alltså en USB-dongel som vi pluggar in i vår MacBook via USB-C-kontakten, men det går lika bra att ansluta Luna Display till en USB-hub som har USB-C.

En rätt skakig upplevelse

Luna Display fungerar både via WiFi och med nätverkskabel där det sistnämnda är att föredra. Om man vet med sig att hemmets WiFi är knackigt kan man räkna med att upplevelsen blir en riktig laggfest. Att använda Luna Display fungerar på det hela bra, förutom att vi saknar några funktioner som faller bort. Det är aktiva hörn som undertecknad använder väldigt mycket, att bara dra musen ner till exempelvis vänstra hörnet på skärmen för att få iMacen att gå i vila.

Grafiken är ibland inte 100 procent knivskarp, till exempel när vi klipper film i Final Cut Pro. Funktionen att höja och sänka ljusstyrkan på iMacen går inte heller, utan den blir vad man har ställt in den på ifrån början i inställningarna för macOS. Anslutningen via nätverkskabel gör att allting flyter på väldigt bra, inget lagg eller några störningar överhuvudtaget.

Missa inte vår videorecension nedan:

Är den värd sitt pris?

Luna Display finns inte tillgänglig hos någon svensk återförsäljare men går att köpa internationellt genom Astropads egna hemsida för ungefär 1 300 kronor. Priset kan kännas högt, men vi tycker ändå att den är värd sitt pris då vi nu kan damma av vår gamla iMac och fortsätta använda den som extern skärm. Värt att nämna är att om du har en iMac Late 2015 eller senare så är produkten egentligen onödig då ni har möjlighet att använda Universal Control. Vill ni veta hur Universal Control fungerar kan ni kika på videon nedan:

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!